Nieuwegein krijgt heuse schilderschool

Kunstenares en docent Sasja Bork knapte in 2005 de oude gemeentewerf in Jutphaas op en vestigde er haar atelier en schilderschool. 10 jaar gaf zij er les in olieverf schilderen en vele workshops in schildertechnieken. Nu mag zij zich eigenaar van het pand noemen en besloot ze de schilderschool uit te breiden. Zeven ervaren docenten uit de omgeving van Nieuwegein vond ze bereid mee te denken aan een interessant en gevarieerd cursus- en workshop programma.

Vanaf januari 2015 starten er 4 nieuwe cursussen en 11 verschillende workshops in teken- en schildertechnieken. Door de uiteenlopende achtergronden en interesses van de docenten ontstaat een zeer divers aanbod.

Nog nooit getekend of geschilderd? Onno Lolkema begeleidt je eerste streken op het witte doek vanuit een technische invalshoek. Sylvia te Braake leert je vrij en ongedwongen te werken in haar workshops intuïtief schilderen. Nine Kullberg geeft je een gedegen basis in tekenvaardigheden.

Al wat ervaring op schildergebied? De gevorderde schilder die individuele begeleiding wil kan terecht in een van de open atelier groepen van Sasja Bork.Je kunt je uitleven in een expressieve schilderstijl onder begeleiding van Mieke Siemons, maar ook minutieus precies leren fijnschilderen bij Catherine Gathier. Inhoudelijke verdieping vind je in de workshops Conceptueel Werken van Mireille Nagtegaal. Altijd al eens willen werken met Soft pastel? Lisa Peters Esvelt leert je de fijne kneepjes. Daarnaast zijn er nog workshops muurschilderen en portrettekenen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk