Nieuwegein gaat over op Werken op afspraak

Vanaf 1 januari 2016 gaat de Stadswinkel van de gemeente Nieuwegein volledig op afspraak werken. Dat betekent dat vanaf die datum een afspraak nodig is voor alle producten of diensten van de Stadswinkel zoals paspoorten en rijbewijzen, geboorteaangiftes, uittreksels uit de basisadministratie, een verklaring omtrent het gedrag of het doorgeven van een verhuizing.

Werken op afspraak voorkomt voor inwoners lange wachttijden en verbetert voor de gemeente de efficiëntie. Afspraken zijn beter verdeeld over de dag; bij vrije inloop is vaak sprake van piekbelasting. Bovendien weten medewerkers bij werken op afspraak waarvoor iemand komt, zodat de afspraak beter kan worden voorbereid.

Burgemeester Frans Backhuijs: “We vinden de verdere verbetering van onze dienstverlening belangrijk. Het is een ambitie uit ons coalitieakkoord. In veel andere gemeentes is al ervaring met werken op afspraak. Uit onderzoek blijkt dat klanten in het algemeen tevreden zijn over deze manier van werken.”

Inwoners kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week hun afspraak zelf inplannen via de website of telefonisch tijdens kantooruren via 14 030. Afspraken voor de periode na 1 januari kunnen worden gemaakt in de loop van december. Er is alleen een afspraak nodig voor het aanvragen van documenten. Voor het afhalen is geen afspraak nodig; dit kan tijdens de openingstijden van de Stadswinkel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk