Nieuwe voorzitter voor Jeugdland

In een officieel momentje overhandigde de vertrekkende voorzitter Dirk de Bree de symbolische voorzittershamer aan Inge van Zijl. Inge is al langer betrokken als vrijwilliger bij Bouwspeeltuin Jeugdland en heeft er zin in om in deze nieuwe functie aan de slag te gaan: “Het is een prachtige stichting om me voor in te zetten, het enthousiasme van het bestuur is aanstekelijk, de locatie is schitterend en last but not least wat is er leuker om kinderen te zien genieten?” Nu de bouwplannen rondom Helmkruid niet doorgaan kan het bestuur zich weer focussen op de eigen locatie. Inge: “Een grote uitdaging is om een nieuw pand te realiseren. We gaan hard aan de slag om sponsoren te zoeken en we verwachten uiteraard dat de gemeente ook haar bijdrage gaat leveren. Daarnaast is het werven van vrijwilligers een speerpunt.”

Dirk de Bree is blij dat hij Jeugdland kan verlaten op een moment dat Jeugdland in de lift zit. “Vier jaar geleden las ik een krantenartikel, waarin het toenmalige bestuur de noodklok luidde. Jeugdland bleek er slecht voor te staan. Er was te weinig geld en er waren te weinig mensen. Samen met het (deels) nieuwe bestuur hebben we onze schouders eronder gezet. Op dit moment staat Jeugdland er financieel goed voor en is er een vaardig en betrokken team mensen actief.”
Jeugdland is de afgelopen tijd regelmatig onderwerp van gesprek geweest in de gemeenteraad. Als de bouwplannen rondom Park Oudegein door waren gegaan, had Jeugdland moeten verhuizen. Het bestuur van Jeugdland was blij dat de motie van meerdere partijen werd aangenomen, waarmee de raad zich verplichtte om zich in te zetten voor het voortbestaan van Jeugdland. Dirk: “We zijn steeds in gesprek gebleven met de gemeente en andere betrokkenen. Het was voor Jeugdland een intensieve en onzekere tijd. Gelukkig kan Jeugdland blijven op de huidige locatie. Alle tijd voor het bestuur om zich in te zetten voor haar missie. Jeugdland wil meer dan een bouwspeeltuin zijn. Naast het aanbieden van bouwactiviteiten, spel- en knutselmiddagen etc. wil zij een ontmoetingsplek zijn voor de buurt. Ik hoop dat er steeds weer mensen aanhaken om mee te werken en ik ben zeer benieuwd wanneer het nieuwe gebouw er zal staan.”
Volgens Dirk, die als dominee werkt voor de Hervormde Gemeente Vreeswijk, zal hij zich niet gaan vervelen nu zijn werk voor Jeugdland erop zit. “In en vanuit de kerk is genoeg te doen en daarnaast zijn er zoveel mooie initiatieven in Nieuwegein waar ik mijn tijd aan kan besteden. Voorlopig houd ik het even bij het supporten van mijn zoons op voetbal en judo. Wellicht heb ik nu ook tijd om een keertje met hen een hut te bouwen bij Jeugdland. Daar zie ik nu al naar uit.”
Zie voor meer informatie over bouwspeeltuin Jeugdland en de vacatures voor vrijwilligers: www.jeugdlandnieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk