Nieuwe Nederlanders krijgen Nederlanderschap

In het Stadshuis vond ook dit jaar weer een feestelijke ceremonie plaats voor de nieuwe Nederlanders. Aan hen werd afgelopen jaar het Nederlanderschap toegekend. De bijeenkomst vond plaats in het bedrijfsrestaurant. Burgemeester Frans Backhuijs feliciteerde in zijn speech alle nieuwe Nederlanders van harte en sprak de hoop uit dat het hen goed zal vergaan in ons land.

Naturalisatiedag is in Nederland de dag waarop mensen die tot Nederlander genaturaliseerd worden een officiële verklaring ontvangen waaruit blijkt dat ze Nederlander zijn geworden. Naturalisatiedag wordt jaarlijks op 15 december gehouden en werd in 2005 voor het eerst ingevoerd als feestdag voor nieuwe Nederlanders. Vanaf 2006 is er een wettelijke verplichting voor gemeenten om jaarlijks deze dag te organiseren.

Wie door naturalisatie of optie de Nederlandse nationaliteit krijgt, is verplicht om de naturalisatieceremonie bij te wonen. Tijdens de ceremonie wordt aandacht geschonken aan de betekenis van de Nederlandse nationaliteit en de verbondenheid met de Nederlandse samenleving. Ook wordt stilgestaan bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk