Nieuwe fietsenstallingen langs trambaan

Regiotram Utrecht realiseert vanaf 14 oktober namens de provincie nieuwe fietsenstallingen bij de tramhaltes in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De huidige fietsenstallingen zijn in de jaren 80 geplaatst en voldoen niet meer aan de huidige wensen. Zo passen fietsen niet meer in de stallingen, is er gebrek aan hoogte in de stallingen om te kunnen staan en zijn de stallingen te donker. Wanneer het werk klaar is, zijn er niet alleen vernieuwde stallingen maar is er bij diverse haltes ook aanzienlijk meer plek om de fiets te stallen.

Het voorbereidend werk is vandaag gestart in Nieuwegein waar als eerste bij de haltes Nieuwegein-Zuid en Fokkesteeg nieuwe stallingen worden gebouwd. Deze zijn eind deze week gereed. In totaal worden 18 tramhaltes voorzien van nieuwe fietsenstallingen. Haltes die meer fietsenstallingen krijgen, zijn: Kanaleneiland-Zuid, St. Antonius Ziekenhuis, Fokkesteeg en Eiteren (IJsselstein). Op drie haltes in Utrecht waar geen stallingen nog zijn, worden deze nu nieuw aangelegd: Graadt van Roggenweg, 24 Oktoberplein en Vasco da Gamalaan.

Om overlast voor de fietsers te beperken, vindt het werk gefaseerd per halte plaats. De huidige fietsenstalling wordt verwijderd en er komt een tijdelijke stalling zodat gebruikers hun fiets daar kwijt kunnen. Fietsen die in de te verwijderen stalling blijven staan zullen in deze tijdelijke stalling worden geplaatst. Als deze vervolgens niet worden meegenomen door de eigenaar zullen de fietsen na verloop van tijd ook uit deze tijdelijke stalling worden verwijderd. Deze worden in Utrecht afgeleverd bij het Fietspunt aan de Koningin Wilhelminalaan 2A. Eigenaren kunnen de fiets daar ophalen. Fietsen die zijn gestald in IJsselstein en Nieuwegein kunnen worden opgehaald bij het kantoor van Regiotram Utrecht aan de Remiseweg 7 te Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk