Nieuwe bomen en plantvakken aan Diepenbrocklaan

Twaalf bomen aan de Diepenbrocklaan worden gekapt vanaf maandag 2 september. Ook wordt een aantal bestaande plantvakken leeggehaald en vervolgens omgevormd. De overige plantvakken worden vergroot en ingericht met vaste planten. Er komen nog dit najaar – als het weer het toelaat – achttien bomen voor terug, anders begin volgend jaar. Er zal vooral ’s nachts gewerkt worden om overlast zoveel mogelijk te beperken.

De kapwerkzaamheden duren enkele dagen. Het verkeer wordt doorgang verleend maar op de plek waar wordt gewerkt, is de straat tijdelijk gedeeltelijk afgezet. Er staan verkeersregelaars ter plekke. De huidige twaalf bomen worden gekapt omdat ze wortelopdruk veroorzaken. Het gaat om vijf beuken, zes iepen en een kastanje. Het plan is zeventien berken en een sierkers terug te planten.

Nadat de bomen in de week van 2 september worden gekapt, worden een deel van de Sweelincklaan (tussen rotonde Structuurbaan en kruising Diepenbrocklaan) en de Diepenbrocklaan (tot de kruising Nedereindseweg) opnieuw geasfalteerd. Daarvoor wordt eerst de toplaag gefreesd en vervolgens nieuw asfalt gelegd. Bovendien wordt het huidige voetpad omgelegd. Het voetpad wordt tegen de weg aangelegd. De plek waar nu het huidige voetpad ligt, wordt bij de plantvakken getrokken waarin de nieuwe vaste planten komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk