Nieuwe afspraken over woonbeleid

De gemeente Nieuwegein en de woningcorporaties Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal hebben voor de komende vier jaar weer afspraken gemaakt over het woonbeleid. Dit doen zij elke vier jaar met als doel te zorgen dat mensen in Nieuwegein ongestoord en prettig kunnen wonen in leefbare en aantrekkelijke wijken en buurten. Op donderdag 1 december is deze overeenkomst ondertekend door wethouder Bert Lubbinge en de directeuren van de drie corporaties.

De afspraken voor 2011 – 2014 hebben betrekking op drie thema’s: het verbeteren van het functioneren van de Nieuwegeinse woningmarkt, het vergroten van de aantrekkelijkheid van Nieuwegein als woonstad en het bevorderen van ongestoord woongenot. Op deze drie thema’s willen de gemeente en corporaties zich de komende jaren extra inzetten. Dit zullen zij de komende jaren samen doen met inwoners, bedrijven en professionele instanties doen.

Concreet willen de gemeente en de woningcorporaties de doorstroming op de woningmarkt vergroten zodat woningzoekenden meer kans hebben een geschikte woning te vinden. Speciale aandacht gaat hierbij uit naar starters en ouderen. Daarvoor onderzoeken de partijen welke maatregelen ingevoerd kunnen worden om verhuizing, en dus doorstroming, te bevorderen. De partijen zijn daar nu al voortvarend mee aan de slag gegaan.

Om de kwaliteit van Nieuwegein als woonstad te verbeteren wordt intensiever ingezet op de buurt- en wijkaanpak. De wijkaanpak in Jutphaas Wijkersloot is hiervan een goed voorbeeld, waarbij corporaties en gemeente nauw met elkaar samenwerken. Dit geldt ook voor De Driften in Batau-Zuid waarbij gemeente en corporaties gezamenlijk werken aan plannen voor een opknapbeurt van de buurt. Daarnaast worden voor een aantal gebieden beheerplannen opgesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk