Katern

Nieuw klim- en bergsportcentrum in Nieuwegein stapje dichterbij

De plannen voor het nieuwe klim- en bergsportcentrum in de wijk Blokhoeve in Nieuwegein zijn in een volgende fase beland. Eind juni heeft het college van burgermeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein zich achter de plannen geschaard. De komende periode worden de plannen voor het complex, dat bestaat uit een stadspark, klimfaciliteiten en woningen, verder uitgewerkt.

Toen de huidige klimhal in Nieuwegein in 1994 werd gebouwd was het concept innovatief en ongekend. Inmiddels staan er door het hele land vergelijkbare klimdozen. “Ik wil best een nieuw klimcentrum bouwen, maar geen donker hol met klimgrepen aan de wand”, dat zijn de woorden van Johan Cavé bij aanvang van het project. Die innovatieslag van zo’n 25 jaar geleden gaat Mountain Network nog een keer maken. Het nieuwe concept is uniek: een overdekt park met klimfaciliteiten.

Groen, licht en ruimte zijn de basis bij het ontwerp, maar op het gebied van klimmen wordt ook een inhaalslag gemaakt. Mountain Network wil alle facetten van de klimsport onder één dak brengen, daarnaast zal de nadruk liggen op voorklimmen. “We kunnen in Nederland niet op rotsen klimmen, maar we kunnen wel een omgeving creëren die mogelijk hetzelfde gevoel geeft. Met een touwtas loop je langs een lange wand op zoek naar een mooie lijn en op het gebied van boulderen zal de nadruk liggen op paddestoelen die verspreid liggen in een park, zowel binnen als buiten. Een beetje à la Fontainebleau. Daarnaast is er veel aandacht voor klimaatbeheersing en de energiehuishouding.”

Johan Cavé: ‘Wanneer er daadwerkelijk kan worden geklommen is nog lastig te zeggen, maar naar verwachting komt daar eind 2016 meer duidelijkheid over.’

klimcentrumblokhoeve

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk