Minister Opstelten opent ROC in Nieuwegein

Afgelopen woensdag 24 oktober j.l. opende demissionair minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) samen met luitenantgeneraal J.H. Wehren (plaatsvervangend commandant) de compleet vernieuwde onderwijslocatie van het Veiligheid & Defensie College aan de Dasseweide in Batau-Noord.

Na een openingsspeech vol humor, waarin ook aandacht voor de historie van Jutphaas en Vreeswijk, mocht de minister zelf de sleutel naar het dak van het gebouw brengen maar hij besloot uit veiligheidsoverwegingen toch op de grond te blijven, waarna de leerlingen op de klimbaan aan de buitenkant van het gebouw voor hem dit karweitje kundig opknapten en de sleutel kwam later via het abseilen weer bij de minister terecht.

De minister trok vervolgens aan een touw waarna groene (defensie) en blauwe (veiligheid/politie) ballonnen werden losgelaten. Namens de gemeente waren ook burgemeester Frans Backhuys en wethouder Helen van de Berg aanwezig. De vernieuwde onderwijslocatie beschikt over allerlei voorzieningen, zoals gym- en fitnesszalen alsmede theorielokalen. Onze videograaf Henk van Montfoort was aanwezig en maakte op zijn eigen wijze een video van het hele gebeuren. (Klik op het videocameraatje voor de video)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk