Milieuzone Binnenstad Nieuwegein

In het Luchtkwaliteitplan Nieuwegein is het invoeren van een milieuzone in de Binnenstad van Nieuwegein als één van de mogelijke maatregelen genoemd. De maatregel is inmiddels nader uitgewerkt en het college heeft besloten geen milieuzone in te voeren, dit vooral omdat de situatie in de Nieuwegeinse binnenstad niet voldoet aan de criteria van het landelijke convenant “Stimulering Schone Vrachtauto’s en Milieuzonering”. De belangrijkste redenen om geen milieuzone in te voeren:

1. de meest recente berekeningen met de Saneringstool wijzen uit dat er geen luchtkwaliteitknelpunten meer zijn;

2. ruim de helft van het onderzochte wagenpark in Nieuwegein is momenteel al schoon genoeg om per 1 januari 2010 een milieuzone in te mogen rijden; mede daardoor zijn de effecten van een milieuzone in de Binnenstad beperkt.

Om toch een luchtkwaliteitsverbetering te kunnen bewerkstelligen – het gaat immers niet alleen om het voldoen aan de normen maar vooral om de negatieve gezondheidseffecten van luchtverontreiniging te beperken – wil het college inzetten op stedelijke distributiemaatregelen. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk