Met 120 hartslagen per min. is IMPULS geopend

Patienten, hun naasten en overige geïnteresseerden kunnen vanaf vandaag voor betrouwbare informatie over hart- en vaten terecht bij IMPULS in Nieuwegein. De directeuren van de Hartstichting, De Hart&Vaatgroep en het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein lieten op muzikale wijze de heartbeat van IMPULS kloppen.

In Nederland zijn bijna 1 miljoen hart- en vaatpatiënten. De verwachting is dat dit aantal in 2020 stijgt naar 1,3 miljoen patiënten. Deze aantallen en het blijvend leed dat eruit voortkomt zijn onacceptabel. Genoeg reden voor de Hartstichting, de patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep en het Hartcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis om de krachten te bundelen en IMPULS op te richten. IMPULS is gevestigd tegenover de apotheek van het St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein, waar jaarlijks duizenden hartoperaties, dotter- en ritmebehandelingen en vaatoperaties plaatsvinden.

In het informatiecentrum kunnen overigens niet alleen patiënten, maar ook hun naasten en andere bezoekers terecht. Zij vinden er betrouwbare informatie over hart en vaten, gezond leven, lotgenotencontact en het opsporen en behandelen van hart- en vaataandoeningen. In een vitrine kun je zien hoe een pacemaker eruit ziet. Ook kun je er opmerkelijke informatie krijgen, bijvoorbeeld dat alle bloedvaten van één mens 2,5 keer de aarde rond kunnen gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk