Margret van Paassen en Johan Nebbeling geven lezing in The Read Shop

Een spanningsvolle relatie van een dochter met haar vader en waargebeurde verhalen uit een notarispraktijk. Dat zijn de thema’s van de literaire avond op dinsdag 4 april in The Read Shop Nieuwegein, waar de IJsselsteinse schrijfster Margret van Paassen en de Nieuwegeinse schrijver/journalist Johan Nebbeling acte de présence geven.

Van rauwe, nietsontziende, egoïstische gluiperigheid tot hartverwarmende goedheid en opofferingsgezindheid. In de beslotenheid van het notariskantoor openbaart zich het menselijk tekort in zijn volle naaktheid.

Ongelofelijk, schokkend en onthutsend vaak, maar allemaal waargebeurd
In de succesvolle rubriek ‘Waarvan Akte’, die wekelijks verschijnt in de regionale kranten van de Persgroep en het Algemeen Dagblad, tekent journalist Johan Nebbeling (59) de wederwaardigheden op uit een notarispraktijk. Ongelofelijk, schokkend en onthutsend vaak, maar allemaal waargebeurd. Een aantal van de meest spraakmakende verhalen is gebundeld in het boek ‘Het geheim van de notaris’, een uitgave van uitgeverij Haystack.

Aangrijpende confrontatie
Schrijfster Margret van Paassen (58) publiceerde na drie eerdere non-fictie boeken bij uitgeverij Stili Novi haar zeer goed ontvangen eerste roman ‘Dochter van mijn vader’, waarin ze het aangrijpende verhaal vertelt van Else die als jongvolwassene volledig verstrikt is geraakt in het manipulatieve web van haar dominante vader.

Het aangrijpende verhaal vertelt van Else die als jongvolwassene volledig verstrikt is geraakt in het manipulatieve web van haar dominante vader.

Else heeft in de jaren zeventig alle moeite haar weg in het leven te vinden, terwijl haar vader in de jaren dertig als goedgebekte tuinderszoon de wereld naar zijn hand zet. Tientallen jaren later komt het tot een confrontatie tussen vader en dochter, waardoor een toenadering ontstaat.

Muzikale omlijsting
Met deze twee aansprekende auteurs belooft de literaire avond in The Read Shop een boeiende, vrolijke en leerzame ervaring te worden, die bovendien wordt voorzien van een passende muzikale omlijsting.

De toegang is dinsdag 4 april as. gratis, inloop vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur bijt Johan Nebbeling het spits af, om ongeveer 21.00 uur is de beurt aan Margret van Paassen. Desgewenst signeren beide auteurs hun boek. De avond duurt tot ongeveer 22.00 uur. The Read Shop Nieuwegein is gevestigd aan de Binnenstede 21 in winkelcentrum Cityplaza.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk