Mangotoetje

Een klein, fris toetje met een niet zo alledaagse smaak. Voor 4 personen
1 rijpe mango
1 eetlepel citroensap
1 zakje vanillesuiker
500g halfvolle kwark
4 choco-mintstaafjes Extra: staafmixer of keukenmachine; vier (ijs)coupes Schil de mango dun.
Snij het vruchtvlees langs de pit in plakken.
Hou één plak apart voor de decoratie van het toetje.
De rest van de mango, samen met het citroensap, met de staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde saus pureren.
De helft van de saus in een kom scheppen en bewaren.
De rest van de saus mengen met de vanillesuiker en de kwark en met de staafmixer of keukenmachine tot een luchtige mousse kloppen.
Verdeel de helft van de mangomousse over de vier coupes.
Schep hier de helft van de mangosaus op.
Daar de rest van de mousse over verdelen en garneren met de rest van de saus.
De achtergehouden mangoplak in reepjes of blokjes snijden.
Garneer de coupes met de stukjes mango en een choco-mintstaafje.Nagerecht
Tijd ca. 20 minuten Tip
Proef de mangosaus even voor je hem in de coupes schept!! Wil je hem wat zoeter? Voeg dan naar smaak wat suiker toe.
De coupes kunnen ook gegarneerd worden met een lange vinger. Weetje
Hoe weet je of de mango rijp genoeg is als je hem koopt?
De onrijpe mango heeft een groene schil. Is de schil geel, rood of zelfs paars, dan is de mango rijp, de vrucht voelt dan ook zacht aan. Mango’s laten zich goed invriezen. Schil ze dan en snij ze in plakjes of blokjes. Ontdooid kunnen ze zo in de salade. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Geef een reactie

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60