‘Man in camouflagepak’ wordt gedwongen opgenomen

Ondanks spijtbetuigingen van de ‘Man in camouflagepak’, John S. heeft hij vandaag te horen gekregen dat hij verplicht wordt opgenomen met TBS. De uitspraak van vandaag was conform de eis van Justitie. De 46-jarige Nieuwegeiner, die op 18 februari jl. meerder autoruiten insloeg en een agent mishandelde, zou gehandeld hebben in een psychose. Daarom was een celstraf niet op zijn plaats.

De Nieuwegeiner was in februari dit jaar betrokken bij een verkeersruzie op de Sperwerlaan. Hij zou met een stok een autoruit kapot geslagen hebben en zijn weggereden. Kort na het incident kwam een melding dat dezelfde man op het Van Herwijnenplantsoen meerdere auto’s aan het vernielen was.

Agenten zagen de man kort daarop lopen op de Adriaen van Ostadehage in de wijk Galecop. Met een breekijzer sloeg hij een autoruit kapot van een onopvallende politieauto waar een agent in zat. Veel schoolkinderen die net uit school kwamen zagen het gebeuren en renden in paniek weg.

De man luisterde niet naar aanwijzingen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij sloeg een politieman met het breekijzer voordat hij uiteindelijk kon worden overmeesterd.

In totaal werden zeker tien aangiftes gedaan door mensen van wie de autoruit of de ruit van de woning vernield was. Ook deden vijf agenten aangifte van onder andere poging doodslag en bedreiging.

artikel47014-manincamouflagepakpistool

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk