Maatregelen tegen overlast parkeerders op Vreeswijkserijpad

De Parkeerplaats op de Meentwal is een gewilde plek voor langparkeerders. Dit komt omdat deze parkeerplaats, nabij de binnenstad van Nieuwegein, nog gratis is. Maar dat gaat veranderen. Begin april zal ook hier betaald parkeren worden ingevoerd, dit op verzoek van de bewoners en de bedrijven die gevestigd zijn rondom dit gebied. Ook worden aanvullende maatregelen genomen om de overlast te beperken van parkeerders die hun auto in de berm zetten langs het Vreeswijkserijpad. Dit gebeurd vaak als de parkeerplaats aan de Meentwal vol is waardoor het Vreeswijkserijpad als overloop parkeerterrein gebruikt gaat worden.

De gemeente Nieuwegein: ‘Doordat bestuurders van auto’s hun auto lukraak in de berm parkeren langs het Vreeswijkserijpad als de parkeerplaats aan de Meentwal vol is, kan de bereikbaarheid van het (eigen) parkeerterrein van ECOLAB niet meer gegarandeerd worden. We gaan nu handhavend optreden en borden plaatsen dat er aan een zijde van het Vreeswijkserijpad niet meer geparkeerd mag worden.’

Ook voor de afdeling handhaving was er veel onduidelijkheid. Door het plaatsen van het verkeersbord E01 worden alle problemen opgelost en is het voor iedereen duidelijk dat er niet meer geparkeerd mag worden aan de kant waar het verkeersbord geplaatst is (het bord komt aan de zuidwestelijke zijde van het Vreeswijkserijpad). Het bord zal begin april dit jaar geplaatst worden wanneer ook betaald moeten worden om te parkeren op de parkeerplaats aan de Meentwal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk