Maatregelen tegen hitte

Vanwege de hitte worden momenteel enkele maatregelen genomen. Waterbedrijf Vitens doet een verzoek om vandaag en komend weekend niet-noodzakelijk watergebruik te beperken tijdens de ochtend- en avonduren (tussen 06.00 uur en 09.00 uur en tussen 18.00 uur en 22.00 uur). Het waterbedrijf vraagt haar klanten om de komende dagen tijdens de ochtend- en avondpiek niet: de tuin te sproeien – de auto te wassen – de vaatwasser of wasmachine aan te zetten en geen zwembadjes rond die tijden te vullen.

Vitens: ‘Door het waterverbruik te spreiden over de dag, voorkomen we lage druk en bruin water klachten. Sommige gebieden, waaronder Nieuwegein, hebben op dit moment last van drukproblemen en bruin water klachten. Dit komt doordat hier meer water wordt verbruikt dan normaal. Dit merkt u doordat het water minder snel uit de kraan komt.

De provincie Utrecht gaat nat zout strooien op kruispunten en rotondes van provinciale wegen, om smelten van asfalt te voorkomen. Het vocht uit het zout koelt de weg en het zout trekt het vocht uit het asfalt aan, waardoor het asfalt sterker blijft. Dit moet beschadigingen aan het wegdek voorkomen.

De Provincie: ‘Veiligheid op provinciale wegen is voor de provincie Utrecht erg belangrijk. Doordat het deze dagen erg warm is, en ook in de nachten niet meer afkoelt, wordt het bindmiddel in het asfalt zacht. In zacht asfalt kunnen door remmen en optrekken sporen en beschadigingen in het asfalt ontstaan.’

Heeft u vragen over goed omgaan met warmte? Neem dan contact met het team Milieu en Gezondheid van GGD regio Utrecht via 030 – 850 78 79 .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk