Maak van oud en nieuw een feest

Oud en nieuw is een tijd van gezelligheid en feest. Van de gemeente mag iedereen een feestje bouwen, maar u moet zich wel aan de regels houden. Doet u dat niet, dan wordt er hard en zonder aarzelen opgetreden. Ook dit jaar vindt de campagne ‘We zijn niet van lo(n)tje getikt’ plaats, met als doel de jaarwisseling veilig en plezierig te laten verlopen. De campagne is een samenwerkingsverband tussen de gemeente, brandweer, scholen en de politie.

Om de kerstvakantie en zeker de jaarwisseling zo rustig en feestelijk mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal maatregelen afgesproken om overlast, vernielingen en schade te voorkomen. Zo zijn vreugdevuren verboden en zijn alle parkeerautomaten van 28 december tot 4 januari afgesloten. Ook alle ondergrondse papiercontainers worden preventief voor de jaarwisseling afgesloten en op bijna alle afvalbakken wordt een afsluitklep geplaatst en aan alle schooldirecteuren en kinderdagverblijven is gevraagd om maatregelen te nemen om schade in en rond de gebouwen te voorkomen.

Vuurwerk mag alleen worden afgestoken van 31 december 2015 van 18.00 uur tot 1 januari 2016 02.00 uur. De politie voert controles hierop uit. Vuurwerk mag niet worden afgestoken in de vuurwerkvrijer zones. Voor meer informatie kijkt u op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk