Lunchpauzeconcert in De Kom

Tijdens het gratis lunchpauzeconcert van vrijdag 21 december gaat u swingend de kerstvakantie in. In een avontuurlijke bezetting van instrumenten bundelen de drie KOM-docenten Kees Adolfsen (trombone), Paul Dijkman (gitaar) en Pieter Hoogervorst (contrabas) hun creativiteit en speelplezier.

Het jazzconcert wordt een spannende verkenning van de grenzen tussen compositie en improvisatie. De drie muzikanten spelen muziek van onder anderen Jobim, Hubbard en henzelf. Vanaf 12.30 uur bent u welkom in de foyer op de tweede verdieping van De Kom en om 12.45 uur kan het swingen beginnen. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Lunchpauzeconcert in De Kom

Dat klassieke muziek stressverlagend kan werken, is algemeen bekend. Minder stress levert ook een betere stofwisseling op. Dat is goed nieuws voor de bezoekers van De Kom die elke derde vrijdag van de maand het gratis lunchpauzeconcert bijwonen. Onder het genot van lichtverteerbare muziek met een kleine toelichting kunnen zij in de foyer hun boterham nuttigen. Goed voor lichaam en geest. Op vrijdag 21 november brengt het Alexandertrio het Geistertrio opus 70 nr. 1 van Ludwig van Beethoven ten gehore.Beethovens Geistertrio laat grote extremen in tempo en dynamiek horen. De sfeer is vooral in het middendeel magisch te noemen, wat de naam van dit trio (‘Geestentrio’) eer aan doet. Het eerste en derde deel zijn snel en virtuoos. Het stuk stamt uit de middenperiode van Beethoven, waarin zijn expressie zich ontwikkelde tot een zeer persoonlijke stijl.Het Alexandertrio speelt ruim negen jaar samen en bestaat uit kamermuziekspeler en docent van De Kom Hanneke Plomp (piano), Peter Thoma (viool) en Michael Feves (cello). Laatstgenoemden zijn lid van het Radio Filharmonisch Orkest en kamerorkest Camerata Amsterdam. Het repertoire van het Alexandertrio strekt zich uit van Haydn tot Sjostakovitsj.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk