Lunchpauzeconcert in de foyer van De Kom

De derde vrijdag van januari staat er weer een gratis lunchpauzeconcert op het programma bij DE KOM in Nieuwegein. Het concert wordt verzorgd door het Mauritsensemble, dat bestaat uit Peter de Wit (viool), Nynke Lambooij (viool), Dieuke van der Wielen (altviool), Arjen Vredenberg (cello) en Jan Jongbloed (piano). Het ensemble speelt graag voor een niet al te groot publiek, met de bedoeling dichtbij de luisteraar te staan. Die insteek past perfect bij de ongedwongen sfeer van een lunchpauzeconcert in de foyer van DE KOM.

Het ensemble gaat voor optredens graag op zoek naar de parels uit het repertoire van minder bekende of ‘vergeten’ componisten. Tijdens het lunchpauzeconcert op 18 januari frist de groep het muziekgeheugen op met werk van de componist Reynaldo Hahn (1874 -1947). Zijn muziek past volledig in de 19-eeuwse Franse, klassiek-romantische traditie van Saint-Saëns en Fauré: welluidend, elegant, soms speels, soms weemoedig, maar altijd beheerst en emotioneel terughoudend. Het pianokwintet uit 1922 dat u tijdens het lunchpauzeconcert hoort, lijkt in niets op de vooruitstrevende muziek van die tijd, zoals die van Debussy of Strawinsky. Vanaf 12.45 uur begint het lunchpauzeconcert in de foyer van DE KOM.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Lunchpauzeconcert in de foyer van De Kom

Traditiegetrouw wordt iedere derde vrijdag van de maand in de foyer van De Kom een gratis lunchpauzeconcert gegeven. Ook op vrijdag 15 december kunt u, terwijl u uw boterhammen eet, genieten van lichtverteerbare muziek met een kleine toelichting.Om een afwisselend programma te kunnen bieden, heeft het ensemble dat optreedt steeds een andere samenstelling. De musici spelen op vrijwillige basis en de toegang is gratis. Wie er op 15 december optreedt, is op dit moment nog niet bekend. De deuren staan in ieder geval vanaf 12.30 uur open. Het lunchpauzeconcert begint om 12.45 uur en duurt een half uurtje. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk