Lions hebben inmiddels 39,5 kg oud geld opgehaald in Nieuwegein

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden. Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 8,6 kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 30,9 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 39,5 kg oud geld opgehaald!

Ellen Sikkes van de Lionsclub: ‘Maandagmiddag 20 maart jl. heb ik weer de geldzuil geleegd bij Albert Heijn op winkelcentrum Cityplaza. Een pracht resultaat 8.6 kg. Dit betekent dat wij nu in totaal 39,5 kg opgehaald hebben. Dit gaat al mooi richting de 60 kg. (een opbrengst die gemiddeld varieert tussen de 800 en 2000 Euro). Hiermee kunnen weer heel wat mensen in de 3de wereld een oogbehandeling ondergaan. Ik wil weer iedereen die een bijdrage heeft geleverd hartelijk bedanken.’

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Bij de zuil liggen folders die een toelichting geven over wat er gebeurt met uw oud en vreemd geld.

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

De actie oud en vreemd geld voor staaroperaties heeft afgelopen verenigingsjaar € 60.000 opgebracht. De verwachting is dat deze actie voor de Stichting Lions Werkgroep Blinden in het jubileumjaar ‘100 jaar Lions’, € 100.000,- zal opbrengen (en in totaal sinds de start een half miljoen).

Nieuwe jonge leden gezocht in Nieuwegein
De Lions Club is ook op zoek naar nieuwe jonge leden. Ellen Sikkes is het enige lid van de club die woont of werkt in Nieuwegein. Zij is op zoek naar nieuwe jonge leden. Ellen: ‘Ik zou het leuk vinden als er wat meer input zou zijn uit Nieuwegein. Dit vergroot mede de kans dat er hier activiteiten georganiseerd worden voor goede doelen. Als u belangstelling heeft stuur dan een mail naar mij: utrecht.krommerijn@lions.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk