Lintje voor NAS dirigent Hans de Munnik

De heer J.H.L. de Munnik uit Nieuwegein is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is al vele jaren dirigent bij het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest (NAS) waarvoor hij ook -op vrijwillige basis- tal van andere activiteiten uitvoert. De uitreiking vond plaats op zaterdag 29 november tijdens het dertigjarig jubileum van het NAS.

Dirigent is de heer De Munnik (54) al vele jaren. Sinds 1989 van het NAS (45 spelende leden) en sinds 2009 ook van het Houtens Kamerkoor Rondo (22 leden). Voor het NAS verzorgt hij ook al 25 jaar voor ieder concert de wekelijkse repetities, studiedagen en studieweekenden. Ook regelt hij de reizen naar het buitenland, verzorgt koor-introductieavonden en koorrepetities.

Verder voert hij overleg met het bestuur, maakt voorstellen voor muziekprogramma’s, nodigt solisten uit en voert overleg met hen uit, organiseert voorspeelsessies voor nieuwe muzikanten en maakt en beheert het repetitierooster. Binnen het orkest behartigt hij de belangen per muziekgroep en voert overleg met de concertmeester en aanvoerders.

De laatste 25 jaar heeft de heer De Munnik dus bijzonder veel vrije tijd besteed aan het NAS. Naast zijn werk – bij Mosadex C.V., een farmaceutische groothandel – is hij vaak wel veertig uur per maand op vrijwillige basis actief voor het NAS. Overigens was hij van 2006 – 2012 ook nog voorzitter van het CDA, afdeling Nieuwegein (150 leden) en sinds 2012 bestuurslid. Een Koninklijke Onderscheiding voor al die activiteiten in de laatste 25 jaar komt hem dan ook zeer toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk