Lezing Laurens Alma Tadema in het KunstGein Podium

Het Fries Museum in Leeuwarden pakt deze winter uit (nog te zien tot en met 7 februari) met een grote overzichtstentoonstelling van Sir Lawrence Alma-Tadema. De in het Friese Dronrijp geboren 19e-eeuwse schilder maakte in Engeland furore met zijn werken waarin vooral de Grieks-Romeinse oudheid centraal stond. Geen tijdgenoot kon zo goed marmer schilderen als hij. De kunstenaar deed er alles aan om de antieke wereld zo waarheidsgetrouw mogelijk weer te geven.

Kunsthistorica en classica drs. Grieta Felix uit Nieuwegein zal op woensdag 25 januari aanstaande ingaan op de vraag in hoeverre Alma Tadema daarin ook werkelijk geslaagd is. Of bekeek hij de Oudheid toch door een Victoriaanse bril? De lezing zal worden gehouden in het KunstGein Podium in het atrium op de begane grond van het Stadshuis in Nieuwegein.

Inschrijving tot 21 januari via stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Alma Tadema. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 8,50 incl. koffie/thee. Stadspas geldig. Meer informatie zie de website van het KunstGein Podium.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk