Lezing Auguste Rodin door Grieta Felix

Auguste Rodin (1840–1917) was een veelzijdige kunstenaar, een alom geprezen genie, maar ook bekritiseerd om zijn vernieuwingsdrang en de erotische lading van zijn werk. De Denker en De Kus zijn stijliconen geworden, maar wat zijn de achtergronden van deze werken? In aansluiting op de grote Rodin-expositie dit najaar in het Groninger Museum bespreekt kunsthistorica drs. Grieta Felix op woensdag 30 november aanstaande het leven en werk van een van Frankrijks beroemdste beeldhouwers, de kunstenaar van de vernieuwing. De lezing vindt plaats in het KunstGein Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis van Nieuwegein en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur.

In de lezingen en voordrachten van Grieta staat een thema nooit alleen. Zij werkt met een combinatie van verschillende vakgebieden als literatuur, geschiedenis, kunststromingen zodat u het thema kunt plaatsen in een groter samenhangend geheel. U zult merken: Grieta Felix verstaat haar vak, ook zij is daarin een kunstenaar. Én zeker een vermelding waard, zij is de winnares van de Nieuwegeinse Kunst & Cultuur Award 2015!

Inschrijving voor deelname aan de lezing kan tot 27 november door een email te sturen aan stichtingkunstgein@gmail.com o.v.v. Lezing Rodin. Na bevestiging inschrijving betaling p.p. € 8,50 incl. koffie/thee. Stadspas geldig.

artikel47094-p20160213nieuwegeinawards7617grietafelix

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk