Lekker Fit Sportdagen in Nieuwegein van start

Jongeren stimuleren plezier in bewegen te hebben en het bevorderen van sportdeelname. Dat is het doel van de twee zogenaamde ‘Lekker Fit Sportdagen’ die op de dinsdagen 10 en 17 april plaatsvinden in Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Ruim driehonderd leerlingen van vier Nieuwegeinse basisscholen zijn daarvoor uitgenodigd. Wethouder Helen van den Berg verzorgt dinsdagochtend om 8.40 uur de aftrap.

De dag start met deelname aan de Doede360! wereldrecordpoging. De Doede360 is een paar minuten bewegen op muziek die wordt afgesloten met een sprong De kinderen hebben op school al geoefend. Sportwethouder Helen van den Berg verzorgt het startsein. Daarna doen de kinderen mee aan een sporttest, leuke spellen en sportieve activiteiten. Als tussendoortje krijgen de kinderen een stuk fruit aangeboden door de Albert Heijn in Nieuwegein. Uiteraard wordt ook gezorgd voor een gezonde lunch.

De Lekker Fit Sportdagen worden georganiseerd door de combinatiefunctionarissen vanuit de NV Sportinrichtingen Nieuwegein in samenwerking met de GGD Midden-Nederland en de basisscholen Ziezo, De Schouw en De Schakel. Deze scholen werken al geruime tijd met het Lekker Fit Lespakket.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk