Leerlingen zoeken waterdiertjes

Zeven groepen leerlingen van de basisscholen hebben de afgelopen weken de buitenles waterdiertjes vangen in het Natuurkwartier gevolgd. Daarbij werden ze uitgedaagd zoveel mogelijk verschillende waterdiertjes te vangen en op naam te brengen, determineren wordt dat genoemd. Groep 5 en 6 van de Jenaplanschool Zuiderkroon uit Fokkesteeg werd eerste met 24 verschillende soorten gevangen waterdiertjes.

Hoe meer verschillende waterdiertjes er in een sloot zitten, hoe schoner het water is. Enkele bijzonder gevangen exemplaren zijn de salamander, brem(visje) en kokkerjuffer.

In het Milieu Educatie Centrum werden de gevangen waterdiertjes aandachtig bekeken met loepen en binoculairen, speciale verrekijkers. Zoekkaarten hielpen de leerlingen de juiste naam van het diertje te vinden.

Na elke les zijn zoals het hoort alle diertjes weer teruggezet in de sloot. Het bleef spannend tot de laatste les. Groep 5/6 van de Jenaplanschool Zuiderkroon uit Fokkesteeg werd eerste met 24 verschillende soorten gevangen waterdiertjes. Op de voet gevolgd door de groepen 5 GM en 5 MN van de Lucasschool uit Galecop.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk