Leerlingen De Tromp[etvogel gaan ‘Wandelen voor Water’

Ook dit jaar gaan groepen 7 en 8 van basisschool ‘De Trompetvogel’ in de wijk de Dorslag weer ‘Wandelen voor Water’ en wel op vrijdag 18 mei aanstaande. Een kleine 100 leerlingen zullen zes kilometer gaan lopen met zes liter water (vier petflessen) in hun rugzak, om zo kennis te maken met de praktijk van alle dag voor kinderen in de derde wereld. Deze jaarlijkse ‘Wandelen voor Water’ wordt georganiseerd door de Rotaryclub Nieuwegein. Hierboven onze videoreportage toen de leerlingen van de Toonladder gingen ‘Wandelen voor Water.’

De wandelaars laten zich sponsoren door ouders en familie. Het inzamelen van statiegeldflessen kan eveneens opbrengst genereren. Maar voor het zo ver is, krijgen de leerlingen eerst een gastles over het doel waarvoor zij zich inspannen. ‘Wandelen Voor Water’ wil kinderen bewust maken van het feit dat wij in Nederland gewoon water uit de kraan kunnen drinken. Dat is in veel andere landen wel anders! Vrouwen en kinderen besteden in ontwikkelingslanden vaak uren per dag aan het halen van water en dat water is lang niet altijd schoon. In een aantal landen is er zelfs nog een enorme kindersterfte door watertekort en hygiëneproblematiek. Elk jaar sterven veel kinderen aan cholera en diarree.

De opbrengst van deze sponsorloop zal ten goede laten komen aan de ‘Max Foundation’. De ‘Max Foundation’ realiseert succesvolle sanitatieprojecten op scholen in Bangladesh. Deze stichting laat bij scholen waterputten bouwen, latrines aanleggen en voorlichting geven aan leerlingen over hygiëne. Hiermee voorkomt men dat kinderen onnodig ziek worden, school verzuimen of, erger nog, vroegtijdig overlijden.

Afgelopen jaar heeft ‘De Toonladder’ bijna 1.200 euro bijeen gewandeld. Dank zij deze inspanning hebben zij een toiletgebouw bij een school in Bangladesh kunnen laten bouwen. Rotaryclub Nieuwegein hoopt op goed wandelweer en wenst ‘De Trompetvogel’ een succesvolle wandeltocht toe.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk