Leerlingen Cals tweede bij ‘Jong Ondernemen’

Vier 5 VWO scholieren van het Cals College uit Nieuwegein en IJsselstein hebben de tweede plek behaald bij ‘Jong Ondernemen.’ Dit project heeft de leerlingen de mogelijkheid gegeven om een eigen onderneming op te starten, als aanvulling op het vak M&O. Jong Ondernemen inspireert en dagen jongeren uit om te bouwen aan een ondernemende toekomst.

De leerlingen moesten zelf aandeelhouders zoeken, om met dat geld producten in te kopen en verkopen, ‘zo ontwikkelen zij ondernemend gedrag, en leren de jongeren in praktijk hoe je een onderneming kan opstarten’ aldus de organisatie. Dit hebben de leerlingen uit Nieuwegein en IJsselstein gedaan en zo kunnen zij zichzelf nu de trotse eigenaren van de Junior Company ‘DrizzleSound J.C’ noemen.

De vier leerlingen: Stephany Ly (16), Carmen van Velzen (16), Sterre van ‘t Wout (17) en Maike Dondorp (17) over hun product: ‘Onze missie is het verkopen van een leuk en goed product waar we zo veel mogelijk winst mee kunnen maken. We willen met ons product het makkelijker maken om onder de douche muziek te luisteren. Veel mensen reageerde enthousiast op dit product. Zij ervaren het probleem dat ze niet kunnen switchen van nummer of het geluid kunnen aanpassen tijdens het douchen. Iets waar ook de leden van ons team last van hadden. Dit product is daarvoor de perfecte oplossing. Het genot van goed geluid en het gemak van de mogelijkheid om het nummer naar uw wens aan te passen. We zouden het voor elkaar willen krijgen dat u een playlist kunt maken met muziek die u graag luistert onder de douche. We willen mensen niet dwingen minder lang te douchen maar motiveren om het te doen. Zo kunnen we mensen uitdagen eens een minuut minder te douchen. En door te laten zien hoeveel er word bespaart raken mensen gemotiveerd korter te douchen.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk