Laatste Open Dag in het FOM-Instituut

Het FOM-Insituut DIFFER in Nieuwegein houdt zondag 5 oktober van 12.00 uur tot 17.00 uur, in het weekend van de wetenschap, haar laatste Open Dag in Nieuwegein. In de loop van 2015 verhuist DIFFER naar Eindhoven.

Op DIFFER’S Open Dag ontdek je hoe we ons voorbereiden op een wereld zonder fossiele brandstof. De veranderingen zijn in volle gang: windmolenparken schieten omhoog en op de daken liggen steeds meer zonnecellen.

Hoe gaan we de elektriciteit uit zon en wind bewaren voor de windstille, donkere dagen? Hoe komen vliegtuigen aan brandstof als er geen olie meer uit de grond komt? Kunnen we zelf aardgas maken als de gasvelden in Groningen op zijn? En kunnen we grote kolencentrales vervangen door schone energie op te wekken zoals in het hart van de zon, met kernfusie? Voor de jonge bezoekers (8-14 jaar) is er ieder jaar een speciale speurtocht door het instituut, waar ze van alles leren over natuurkunde en techniek.

Het prachtige kasteel Rijnhuizen, dat bij het instituut hoort, is ook tijdens deze Open Dag geopend. Gidsen zullen u deze dag alles vertellen over de geschiedenis van kasteel Rijnhuizen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk