Kunstuitleen meets KCN – werk van Petra Smits

In de reeks Kunstuitleen meets KCN exposeert Petra Smits haar keuze uit eigen werk en uitleencollectie.

Petra Smits tekent en schildert al van jongs af aan en is dus grotendeels autodidact. Daarnaast heeft ze een aantal jaren lessen gevolgd bij beeldend kunstenaars in Vianen en IJsselstein. Ze exposeert regelmatig en is sinds kort ook lid van het KCN in Nieuwegein.

Haar oeuvre is zeer gevarieerd. Van naakten en dromerige schilderijen, van engelen tot zelfs abstracte schilderijen. Filosofische getinte onderwerpen zijn vaak een inspiratiebron, zoals ook in het geëxposeerde werk ‘Out of the blue’. Smits: “Dit kunstwerk gaat over het ontstaan van een gedachte, een idee. In het uitgekozen werk ‘Blauwe Stoel’ van Mariëtte Linders zie ik het vervolg hierop; de gedachte ontwikkelt zich verder, het idee wordt verder vorm gegeven tot een ontwerp. Het blauw sluit hierbij mooi aan, blauw staat voor rust en ziedaar, een stoel is geboren! Even uitrusten van al dat gedenk… “.

Petra Smits werkt sterk vanuit haar gevoel en elk schilderij heeft een eigen verhaal. Haar meest recente werken zijn geïnspireerd door elementen uit Griekse mythologieën. Naast het schilderen houdt zij zich ook bezig met het tekenen van illustraties. De keuze van Petra Smits is te zien van 6 tot 21 januari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk