Kunst in de Galecopperzoom

De sportvelden en het buurtpark in de Galecopperzoom zijn bijna klaar. Binnenkort zullen de eerste sporters de velden uit gaan testen. Kinderen maken al langere tijd gebruik van de speeltoestellen die in het buurtpark neer zijn gezet. Als een soort laatste invulling van buurtpark worden er ook nog 2 kunstwerken geplaatst. De kunstwerken zijn uitgezocht door de commissie beeldende kunst van de gemeente.

Bij het tot stand komen van de keuze is ook het wijkoverleg betrokken geweest. Een tweetal leden van het wijkoverleg, Lenie Mook en Winnie Schlüter hebben vanaf het begin meegedacht, gewikt en gewogen. Een van de keuzes is gevallen op een beeld van kunstenaar Theo Schepens. Dit kunstwerk is een lopende man van bijna 3 meter hoog en draagt meerdere kleine mensfiguren met zich mee.

Het beeld geeft uitdrukking aan verschilleden emoties zoals vrede, komiek, walging, verwondering, heroïek, kwaadheid, erotiek, verdriet en angst. Een kunstwerk om naar te kijken en eens bij stil te staan. Leuker is waarschijnlijk het tweede kunstwerk, want daar kun je en mag je op klimmen of zitten. Zo wordt het beeld bijna vanzelf een extra speeltoestel. Dit kunstwerk is ongeveer 10 meter lang en beeldt een kruipende man uit die vecht tegen de wind.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk