Korfballers van Koveni keren weer terug naar de derde klasse

Na een uitzinnig kampioensfeest als gevolg van de winst op Hemur Enge 1 drie weken geleden, hervatte Koveni afgelopen zaterdag de competitie. De allerlaatste zaalwedstrijd stond op het programma. Het kampioenschap was al binnen, dus deze wedstrijd werd gespeeld voor de eer. Coach Frits de Gooijer sprak voorafgaand aan deze wedstrijd zijn ambitieuze doelstelling van 30 goals uit: een doelstelling die aan het begin van dit seizoen onmogelijk leek. Een minimum van 23 goals was in elk geval nodig om het gemiddelde van 20 goals per wedstrijd te behalen. En dat wilde de ploeg graag voor elkaar krijgen. De hoofdmacht van Koveni wist dus wat het tegen KCD 1 uit Doorn te doen stond!

In een volgepakt Veerhuis in Nieuwegein gaf de ‘Pupil van de Week’ Joeri Schmidt het goede voorbeeld: hij wist met zijn doorloopbal aan het begin van de wedstrijd de korf gelijk te vinden. Daarmee begon Koveni onder luid applaus de wedstrijd. Koveni bleek bij de start van de wedstrijd verdedigend niet scherp genoeg te zijn en maakte fouten waardoor KCD aan kon haken en het eerste kwartier mee bleef scoren. Gelukkig bleef ook Koveni volop scoren en zette bij rust 15-9 op het scorebord. Op de helft van de wedstrijd was de ploeg precies op de helft van de doelpuntenkoers!

Koveni hervatte de tweede helft precies zoals het de eerste helft afsloot. Echter, in plaats van verdedigende fouten aan de kant van Koveni was het goed spel van KCD waardoor de goals ook aan de kant van Doorn bleven vallen. Maar ook Koveni raasde in de tweede helft volop door, met als resultaat wederom veel doelpunten. Al snel bleek dat 30 goals zeker haalbaar was, waardoor de ploeg er nog net een schepje extra bovenop deed. Na wat verwarring over de nog te spelen minuten, kwam vrij onverwachts het eindsignaal. Koveni was erin geslaagd om op dat moment 29-19 op het scorebord te zetten en werd het doel behaald om minstens 20 goals per wedstrijd te behalen.
Met een recordaantal doelpunten in deze laatste wedstrijd sluit Koveni het zaalseizoen zeer geslaagd af, met promotie als resultaat. De ploeg keert weer terug in de derde klasse. En dat werd gelijk gevierd!

Koveni 1 maakt zich nu op voor hervatting van de veldcompetitie, waar vanaf deze week de trainingen weer beginnen. De eerste veldwedstrijd staat gepland op 31 maart om 15:30 tegen RDZ 1 op het thuisveld van Koveni. Voor die tijd oefent Koveni 1 ook thuis tegen SGV 1 op 17 maart om 13:30.