Koninklijke scholen doen mee aan Koningsspelen

De scholen van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs (VCNS) in Nieuwegein doen vrijdag 25 april mee aan de Koningsspelen. De VCNS bestaat uit de Koningin Julianaschool, de Prinses Margrietschool (Noord en Zuid) en de Koningin Beatrixschool (Zuilenstein en Wijkersloot).

Op de Margrietschool en de Julianaschool beginnen de leerlingen met een gezond ontbijt op school. Op alle scholen wordt daarna de opening op televisie gevolgd door Koning Willem Alexander. Kinderen voor Kinderen heeft een speciaal lied gemaakt voor deze dag: ‘Doe de Kanga’. Op de scholen is al flink geoefend, zodat op deze dag de kinderen volop mee kunnen zingen en dansen.

Daarna beginnen de Koningsspelen. Alle leerlingen doen mee aan allerlei sportieve activiteiten en spelletjes. De leerlingen van groep 5 tot en met 8 van de Beatrixschool en de Julianaschool eten op school de Koningslunch. Op de Julianaschool wordt tussen 13.00 uur en 14.00 uur een vrijmarkt gehouden. Na afloop van deze sportieve dag kunnen alle kinderen genieten van een weekje vakantie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk