Koken met PEN: ‘Witlof, kruimige aardappelen en camembert’

Deze week maken we op de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein een heerlijk ovenschotel met witlof, kruimige aardappelen en camembert.

Nodig voor twee personen:

4 stronken witlof
2 teentjes knoflook
1 grote ui
4 gekookte kruimige aardappelen
Olijfolie geschikt voor warme bereiding
Zwarte peper naar smaak
Zeezout naar smaak
250 gram camembert
200 gram bacon als vleeswaren gesneden
1 bosje peterselie
Eetlepel bruine basterdsuiker

De witlof stronk eraf halen en in de lengte in 4 of 5 stukken snijden. Deze in een vergiet boven kokend water stomen zodat de witlof half gaar wordt en vocht verliest.

De knoflook en ui hakken en in wat olie even glazig bakken. Daarbij de bacon en 5 minuten bakken, op het laatst fijngehakte peterselie en de bruine suiker erbij, even familie maken.

Een ovenschaal invetten met wat olie, de witlof erin en de uienmix daarop, inclusief de kruimige aardappelen, daarover de camembert in stukjes. Afmaken met vers gemalen zwarte peper.

Ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden en eet smakelijk!

Wij hadden er een gebraden beenham bij.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk