Koken met PEN: ‘Gepaneerde kip schnitzels’

Deze week maakt onze ‘kookgek’ Eric Dekker een heerlijk gepaneerde kip schnitzels. Nodig voor twee personen:

2 flinke scharrel kipfilets
2 eieren
Bloem
Panko
Verse oregano, handvol
2 ingemaakte jalapeno pepers
Olie
Zout

De kipfilet tussen huishoudfolie leggen en plat slaan met een keuken hamer, echte hamer kan uiteraard ook.

  • Een paar minuten flink slaan zodat de kip heerlijk mals wordt.
  • In keukenmachine de panko, oregano en jalapeños fijn malen en de eieren in een schaal klutsen.
  • De kipfilets met wat zout bestrooien, door de bloem halen, dan door het ei en als laatste door de panko mix.
  • Olie in de pan en ongeveer 12 minuten om en om bakken.

Wij aten er risotto bij.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk