Koken met PEN: ‘Een smaakvolle ragout’

Een heerlijke smaakvolle ragout, lekker met pasta of gewoon op brood. Voor een royale hoeveelheid ragout nodig:

250 gram oesterzwammen
700 gram schouderkarbonades
Boter
300 ml vleesbouillon
2 uien
3 teentjes knoflook
2 eetlepels basilicum
200 ml crème fraiche
1 glas rode wijn
2 laurierblaadjes
5 jeneverbessen
3 eetlepels grove mosterd
3 kruidnagels
150 gram bloem
2 theelepels vers geraspte nootmuskaat
100 gram boter

In een hapjespan ruim roomboter bruinen, daarin de karbonades, gesneden uien, knoflook, hete bouillon, kruidnagels, laurier, jeneverbessen, mosterd, en ongeveer 1,5 uur stoven.

Karbonades uit de pan halen en de jus bewaren.
Karbonades van het bot plukken, soort pulled porc idee.
Ondertussen de oesterzwammen in reepjes plukken en in weinig olie smoren, daarbij de crème fraiche en een scheutje rode wijn, aan het einde het basilicum erdoor roeren.

Op smaak brengen met peper en zout.
Een roux maken met de bloem en boter, daarbij de jus en eventueel wat water voor de juiste dikte.

Daarbij de oesterzwammen inclusief al het kookvocht en het karbonade vlees.

Afmaken met wat vers geraspte nootmuskaat.

paddestoelenragout

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk