Koken met PEN: ‘Een heerlijke salade met inktvis en coquilles’

Afgelopen maandag heb ik iets lekkers gemaakt. Dus mezelf weer eens uitgesloofd in de keuken. Ik maakte een heerlijke salade met inktvis en coquilles. Nodig voor 4 personen voor deze salade:

2 x  pijlstaart inktvis schoongemaakt
8 coquilles
150 gram zeekraal
1 limoen
Zak gemengde slamix rucola
Balsamico azijn
2 sjalotjes
2 knoflookteentjes
Handvol gehakte peterselie
1 fijngehakte kleine groene peper
20 basilicum blaadjes
Handvol gehakte dille
Olie peper en zeezout
Scheutje whisky

De inktvis in de lengte doorsnijden en julienne reepjes maken.
De sjalotjes en knoflook fijnhakken

In een pan olie goed heet laten worden en de inktvis heel kort, in beweging houden, bakken, hooguit twee minuten anders wordt het taai. Over doen in een schaal en wat af laten koelen.

In dezelfde pan in weinig olie de knoflook, peper en sjalotjes bakken.
Limoensap erbij en de peterselie en dille, en naar smaak peper en zout.
Dit mengen met de inktvis.

In een pan weinig olie goed heet laten worden, en daarin de coquilles bakken, 4 minuten is al genoeg en afblussen met een scheutje whisky.

Op mooie borden de sla verdelen, daarover de basilicum blaadjes en inktvis, parfumeren met balsamico azijn (ik gebruik een spuitflesje en spray de azijn), gebruik ook wat van het bak restant van de coquilles over de salade.

Afmaken met de coquilles en eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk