Kaarten zijn vanaf nu te reserveren voor Galepop 2017

Zaterdag 8 april aanstaande zal voor de 13e keer GALEPOP 2017 worden gehouden.  Sporthal Galecop (aan de Aert de Gelderhage 7) wordt weer voor een avond omgetoverd tot een groot indoorfestival. Dit unieke festival is vooral bekend om zijn ongedwongen, gezellige sfeer. Er is een grote dansvloer, mooi podium met lichteffecten en vele gezellige zitjes. Het festival is inmiddels bekend in de hele regio, en heeft een grote groep vaste “Galepop-gangers.”

Galepop werd in 2005 voor het eerst in de wijk Galecop georganiseerd. Omdat er in deze wijk weinig te beleven was kwamen Ton de Jong, toenmalig beheerder van sporthal Galecop en Jan van Ommen, toen nog directeur van de Julianaschool en gitarist bij de band Out of Time, op het idee om een festival te organiseren. Galepop 1 was gelijk al goed voor ruim 350 bezoekers. Door de enthousiaste reacties kon het niet uitblijven dat er een vervolg kwam. Een nieuwe traditie was een feit! Elk jaar slaat het festival enorm aan. Het begon in 2005 met 350 mensen. In 2007 was het voor het eerst uitverkocht met 550 mensen. Een goed moment voor uitbreiding. In 2008 werd de zaal vergroot. Niet voor niets want Galepop  trok ruim 800 bezoekers!

Galepop 2017 is gepland op zaterdag 8 april. Op veler verzoek heeft de organisatie dit jaar drie regionale bands op het podium die al eerder op Galepop hebben gestaan. De zaal is die dag open vanaf 19.45 uur. Kaarten a € 10,00 per stuk zijn te reserveren via: reserveren@galepop.nl

De programmering is als volgt:
Om 20.30 uur start de avond met de IJsselsteinse band “Blue Monday”
Blue Monday is een band opgericht eind jaren 80. Er is dus allang geen sprake meer van de zogenaamde Blauwe Maandag. Blue Monday onderscheidt zich van andere bands, doordat ze hun uitdagingen zoeken in muziek die niet door elke willekeurige band gespeeld wordt. Dat resulteert vaak in een behoorlijk gewaagd repertoire wat zorgt voor verrassende reacties bij het publiek.

Om 22.00 uur klimmen “The Arrows” op het podium
Zij spelen hits uit de Sixties & Seventies, herkenbaar voor jong en oud en met een 100% meezing-garantie. Rock, Pop, Soul, Motown…het komt allemaal langs. De muzikanten hebben hun sporen al sinds jaar en dag achterlaten op de diverse Nederlandse podia. Welbekend zijn o.a. de drummer Toni Peroni, bekend van het Goede Doel en gitarist Alfred v/d Linden bekend van de Bintangs.

Vanaf 23.30 uur is het podium voor “Out Of Time”
Deze band en medeorganisator mag natuurlijk niet ontbreken op het Galepopfestival. Out of Time is een coverband die sinds 2002 actief is in IJsselstein/Nieuwegein en omstreken. De voorkeur van de band is stevige rockmuziek uit de jaren 70 en 80. Zij spelen op feesten en festivals met natuurlijk als muzikaal hoogtepunt het jaarlijks Galepopfestival. Zij zullen ook dit jaar weer voor een knallend optreden zorgen waarbij de dansvloer natuurlijk weer helemaal vol staat!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk