Katern

Jeugdmasters Petanque in Nieuwegein

Petanque Vereniging Nieuwegein en de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) organiseren op zaterdag 18 maart aanstaande het Jeugdmasters Petanque International. In de sporthal aan de Galecopperzoom 1 in Nieuwegein zullen jeugdteams uit Engeland, België – Wallonië, Luxemburg, Denemarken, Nederland, België – Vlaanderen, Frankrijk – Noord en Duitsland strijden om titel.

De organisatie roept vooral de jeugd op om eens te komen kijken naar deze mooie sport. Fred Schaekers van Petanque Vereniging Nieuwegein wil deze sport onder de aandacht brengen bij de jeugd want de vereniging heeft weinig jeugdspelers ‘en het is zeker geen oude lullen sport’ aldus Schaekers. ‘De jeugd wordt uitgenodigd om een keer te komen boulen onder om onder begeleiding van diverse coaches kennis te maken met deze mooie sport, dit geheel gratis’ zegt Schaekers.

Jos van Vogelpoel en Frans Evers namen alvast een kijkje in het Petanque Centrum in Nieuwegein. Het toernooi op zaterdag 18 maart begint om 10.00 uur en de toegang is gratis. Op zondag 19 maart worden de finales gespeeld. Ook deze beginnen om 10.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk