Katern

Jazzband Vierus

De Nieuwegeinse Jazzband Vierus brengt vrijdag 25 januari een swingend optreden in de Oudegeinzaal aan het Stadsplein 1. Het concert begint om 20:30 uur, vanaf 20:00 uur is de zaal open. Toegang is € 5,-.

De band speelt een selectie uit zijn brede repertoire variërend van dansbare jazz en funk tot wereldmuziek. De leden ontmoetten elkaar tijdens saxofoonlessen van Elsie Reiziger in Kunstencentrum DE KOM. Zij volgden intensieve workshops, inspireerden elkaar en wilden al snel meer. In bandvorm onder leiding van Elsie (zelf enthousiast saxofoniste uit een muzikale familie) maakten zij inmiddels twee Cd’s met zelfgeschreven nummers: ‘No more tuxedo junction’ en ‘Hoes heppie’. Bij Jazzband Vierus spelen vrijheid in de muziek en improvisatie een belangrijke rol. De bezetting bestaat uit saxofoons, drums, bas(gitaar) en elektrische piano.

Het is de derde avond in een reeks jazzconcerten onder de naam ‘Somethin’ Else’. De serie biedt toegankelijke jazzavonden in het stadshart van Nieuwegein en wordt georganiseerd in samenwerking met MOvactor en FAIR’S.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk