Katern

Jan Siebelink signeert boek in Nieuwegein

In de Boekenweek komt de bekende schrijver Jan Siebelink, bekend van onder andere ‘Knielen op een bed violen’, op bezoek bij de bibliotheek in Nieuwegein. Op woensdag 21 maart signeert hij van 16.00 uur tot 17.00 uur zijn laatste roman: ‘Oscar.’

Het thema van zijn boek, vriendschap, komt overeen met het thema van de Boekenweek. Van 14 t/m 24 maart staat boekenlezend Nieuwegein in het teken van vriendschap en andere ongemakken. Vrienden spelen een grote rol in ons leven. De één heeft een vriend voor het leven en de ander spaart zoveel mogelijk vrienden op Facebooks of Hyves. Kortom vriendschappen zijn niet weg te denken uit ons leven. Bibliotheekleden krijgen tijdens de Boekenweek leuke attenties.

Mensen die lid worden tijdens de Boekenweek, krijgen het boekenweekessay ‘Verder alles goed’ cadeau. In dit essay verkent dichter en schrijver Nico Dijkshoorn aan de hand van brieven en ansichtkaarten de chemie van vriendschap. Nieuwe én oude leners ontvangen het ‘Geschreven portret’, een inleiding op het werk van Tom Lanoye, schrijver van het Boekenweekgeschenk. Tevens ontvangen nieuwe én oude leners het Boekenweekmagazine met allerlei boekentips. Wie zijn of haar vriend(in) tijdens de Boekenweek lid maakt krijgt van de bibliotheek ene voucher van € 10,– voor koffie, broodjes of anders lekkers in lunchroom Fairs in het Stadshuis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk