Jan met de Pet: ‘Stoeltjes ruzie’

Voor iedereen is het nu allemaal verleden tijd. Geen lijsttrekkers in welk idioot programma dan ook want dat is iets waar ik me aan geërgerd heb: je kon de TV niet aanzetten of je zag er weer een. Normaal zie je ze ook niet bij ‘Tijd voor Max’ of het jeugdjournaal.

Maar nu even over de uitslag. We hebben het als kiezers nu echt goed voor elkaar: ‘Ze moeten nu met minimaal vier partijen een regering vormen. En welke combinatie je ook bedenkt, ze moeten allemaal water bij de wijn doen. Alleen nu komt de vraag: Wie moet de wijn zo aanlengen dat het eigenlijk niet meer te zuipen is.’

Een voorbeeld: VVD, CDA D66 en GL, het CDA en D66 vinden elkaar wel met het ‘windvaantje’ Pechtold en van Haersma Buma, maar de VVD en GL die liggen wel heel erg ver uit elkaar. Rutte kennende zal hij er alles aan doen om de plannen van Jesse Klaver voor de auto de nek om te draaien. Maar vanuit zijn eigen gelederen komt er een oproep om werk te maken van het klimaat bij monde van Ed Nijpels. Ja, die Ed die weet wel hoe je een bommetje legt onder besprekingen.

Maar diezelfde Ed had nog een opmerking voor Jesse Klaver: ‘Als je met Rutte gaat regeren, dan donder je vanzelf in de afgrond. Zie de PvdA, van regeringspartij met 38 zetels, terug naar het kneusje van de kamer met 9 zetels. Maar de ‘oude’  fractievoorzitter van de VVD fractie wil wel weer met de PvdA in de regering en ja, dat kan ook maar dan zou ik de motie van D66 over een dragelijke levenseinde maar ter harte nemen want dan wordt je helemaal afgeslacht door de kiezers.’

Ik zou zelf Jesse Klaver (GL) adviseren om deze periode je op te werpen als oppositieleider en dan de volgende verkiezingen toeslaan. Dus Mark, lekker met het CDA, D66 en de CU en de SGP gaan regeren. ‘Die laatste twee hebben je wel vaker geholpen in de afgelopen periode.’

We zijn nog net een week verder of die jochies van DENK zijn aan het huilen over hun plaats in de tweede kamer. Zij willen vooraan zitten want daar val je op! Opvallen doe je door goede wetsvoorstellen te maken en de juiste moties te steunen meneer Kuzu! Maar je doet mij een beetje denken aan vroeger, toen we met de hele familie op vakantie gingen en we allemaal voorin wilden zitten, maar mijn vader had niet zo’n brede auto dat er een 5-tal mensen voorin konden zitten. Dus meneer Kuzu: ‘Ook in de tweede kamer kan je niet allemaal voorin zitten!’ Maar gewoon moed houden, het duurt maar 4 jaar voordat men in de gaten heeft dat u een ordinaire zakkenvuller bent. Ja dat durf ik zo te stellen aangezien u het lef had om de zetel mee te nemen van de PvdA, waar u uw zin niet kreeg. Die zetel heeft u te danken aan de PvdA en echt niet aan uzelf want laten we nu eerlijk zijn wie had er ooit van u gehoord buiten een klein aantal mensen binnen de PvdA?

Ook dat knulletje van Forum voor Democratie (FvD) is boos op de indeling. ‘Ik kan niet snel genoeg bij de interruptie microfoon komen!’ Wat heb je daar te zoeken vraag ik me dan af. Maar wat gaan wij hier nu van merken? Nou, dat kon nog wel eens behoorlijke gevolgen hebben als er toch een centrum rechtse coalitie wordt gevormd. Met andere woorden: de rijken, rijker en armen, armer. Want ook het CDA en D66 zijn tegen nivellering van de inkomensverschillen.

Ook komt bij mij de vraag naar boven of we nu in Nieuwegein ook de PVV zullen zien verschijnen. Dat kan natuurlijk zeker gebeuren, dus mensen, als u tussen nu en 21 maart 2018 uw buurman ziet die zijn haar met waterstofperoxide heeft behandeld is de kans groot dat hij of zij natuurlijk op de PVV lijst komt te staan. Maar ik snap deze mensen ergens wel: de PVV stemmers worden direct bediend in hun onvrede door Wilders. Hij jankt direct mee met de wolven in het bos. Heeft u zicht weleens afgevraagd hoe hij de zaken wil veranderen? En nu niet direct roepen alle moslims eruit en de koran verbieden, maar even serieus reageren met voorstellen die realistisch zijn.

Wilders kan alleen maar ‘roeptoeteren’ wat niet goed is maar hij heeft GEEN oplossing. Dus PVV stemmers zoek de discussie op met de andere partijen zodat er met u samen naar een oplossing kan worden gezocht en ik weet zeker dat die oplossing dichterbij huis is dan dat u denkt. Dat doet mij denken aan een oud buurman van mij die ooit riep al die hoofddoekjes en jurken moeten eruit, maar behalve Ali en Fatima want die maken van dat lekkere eten tijdens het buurtfeest! I rest my case ………………..…..

Met hartelijk groet

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk