Jan met de Pet: ‘De PAUW kan niet meer pronken’

Het gaat hier over de PAUW bedrijven, dat is een organisatie die de gemeente twee jaar geleden in de maag is gesplitst door het Rijk omdat de Wet Sociale Werkvoorziening richting de gemeentes is gegaan zodat mensen, die om een of andere redenen niet echt mee kunnen, bij de gemeente moesten aankloppen om een dagbesteding te krijgen en daarnaast mee konden werken aan een leefbare stad. Het bouwen van een toekomstbestendig verdienmodel daarop is onrealistisch. Dit laat bijv. ook het CDA weten in Nieuwegein.

Kijk, deze mensen aan een baan helpen omdat ze elders niet aan de slag kunnen, daar is niks mis mee zou je zeggen. Maar helaas hebben gemeenten een addertje onder het gras gevonden want de diverse gemeenteraden gaan ermee stoppen. Dit om diverse redenen. Legitiem ? Misschien wel, maar wat zijn nu de gevolgen voor die mensen die er werken en volgens mij er met veel plezier werken ?

Er wordt voor een goede afvloeiingsregeling gezorgd. Lees: ‘Je krijgt een einddatum en daarna niet meer zeuren!’ Maar nogmaals wat gaan we nu doen met die mensen die nu werken bij PAUW ? De reden dat die mensen daar werken is de reden dat zij niet in een reguliere baan kunnen werken. Dus een redenatie die ik ergens hoorde van: ‘Dan nemen die bedrijven die het werk overnemen ze toch in dienst!’ Natuurlijk dromer.

Dit is weer zo’n marktwerking die helemaal op niets uitdraait en daardoor 1,5 a 2 keer zo duur wordt dan de PAUW bedrijven. Maar het is goed voor die marktwerking. Een echte VVD kwaal. Maar de dokter heeft nog geen recept en/of behandeling voor die VVD’ers gevonden die hen doet inzien dat het hele verhaal over de marktwerking maar ook nergens gelukt is. Er is geen voorbeeld te geven waar het wel gelukt is: onze oude PTT=naar de knoppen geholpen, de NS=hier staat de locomotief naast het spoor, en dan nog maar niet praten over de Zorg in Nederland. Of moet ik het zo lezen: KPN=Post.nl=TNT dus meer raden van bestuur en toezicht, NS=Prorail en andere taken evenveel raden van bestuur en toezicht enzovoort. Dus allemaal baantjes voor oud politici en de laatste kabinetsperiodes zijn er diverse vriendjes toe aan een andere baan dus …. Tel uit je winst en dan nog roepen dat het goed gaat in Nederland, zakkenvullers!

Toch nog even naar ieders Belang, daar kom ik niet onderuit. Ik zeg dat nou wel maar wie mag nou die naam voeren? Of moet Frans Backhuijs straks in de raad steeds zeggen: Ieders Belang, groep Verbeek en dan een andere keer Ieders belang, groep de Jong. Sterkte Frans nu heb je naast mevrouw Bakthali nog twee probleemgevallen erbij.

Het lijkt me wel leuk worden in die raadsvergaderingen: lekker met modder gooien naar elkaar en elkaar zwart maken via het spreekgestoelte. Ja Frans, een schone taak. Ze mogen je zo langzamerhand wel gevarengeld gaan betalen, ik zou het eens vragen bij Alex.

De verhalen vliegen over de diverse toonbanken (lees : Social Media) heen en weer en de een weet het nog beter dan de ander. Maar zouden we ooit horen hoe het nu echt zit? Nee, dat geloof ik nou weer niet want beide kampen kunnen er wat van hoor. Verbeek steelt de hele partij kaal volgens de Jong maar Verbeek zegt dat het geld er nog gewoon is. Kijk, en hier voor heb ik nu de ideale oplossing. Jij Jan? Ja zeker, ik! Heel simpel, zelfs zo simpel dat ze het zelf hadden kunnen bedenken. Laat een onafhankelijke partij (door beide goedgekeurd) kijken op de rekening van de partij. Is er niets wat wijst op fraude en/of verduistering dan heeft Verbeek gelijk en moet de Jong en kornuiten onmiddellijk wegwezen maar, blijkt dat het inderdaad zo is dat De Jong gelijk heeft moet Verbeek pleitten. En vervreemding van gelden heet bij mij gewoon fraude meneer de Jong of wilt u zo laten zien dat u ‘anders’ bent door af en toe andere bewoordingen te gebruiken ?

Nog even een tussendoortje: het gebeurt wel vaker dat iemand overstapt naar een andere partij maar deze had ik niet zien aankomen : Hans van der Boor eerst voor de PvdA en nu overstap gemaakt naar GroenLinks, ik had hem nu juist weer verwacht op de rode lijst maar die groene trekt meer of is daar ook ruzie aan vooraf gegaan ?

Dit soort gedonder geeft de burger geen moed om te gaan stemmen want die lui van de gemeenteraad bewijzen al dat we gelijk hebben: die lui zijn NIET te vertrouwen! Denk hier maar eens over na ieders Belang, groep Verbeek en Ieders belang, groep de Jong. En als u uitgedacht bent kunt u zich in een willekeurige hoek melden om u de ogen uit je hoofd te schamen. En meneer Hans van der Boor ga jij de kiezer maar eens duidelijk maken waarom je overgestapt bent van de PvdA naar GroenLinks. En als je dat niet weet, maar uit eigen belang bent overstapt, ga dan ook als de donder naar een hoek toe om je rot te schamen en wees blij dat ik je niet dezelfde hoek in stuur waar dat zooitje van ieders Belang elkaar aan het uitmoorden zijn!

Met hartelijke groet

Jan met de Pet

One thought on “Jan met de Pet: ‘De PAUW kan niet meer pronken’

  1. Gerdien Jansen

    Zolang er nog geen uitkomsten zijn over de Pauw gesprekken is dit echt raar om zo’n stuk te schrijven. Het zijn de raden die beslissen en niet partijen, hebben dus niets met de komende verkiezingen te maken. Gemeenteraden kiezen wat zij denken wat goed voor hun stad is. Verkiezingen zijn landelijk, in 2018 zijn het Gemeenteraadsverkiezingen………

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk