Jaarverslag commissie bezwaarschriften 2009

Het jaarverslag 2009 is het vierde verslag van de commissie bezwaarschriften dat een volledig kalenderjaar beslaat. Vermeldenswaardig is:

1. Daling aantal binnengekomen bezwaarschriften van 423 in 2008 naar 348 in 2009 (-17,8%). Daling zowel bij de algemene kamer (30,3%) als bij de personele kamer (-66,6%). De sociale kamer laat een lichte stijging zien (+8,5%). Daling aantal binnengekomen bezwaarschriften o.a. veroorzaakt door informele aanpak van bezwaarschriften, direct beroep bij bouwvergunningen en de afronding van aantal grote projecten.

2. Doorlooptijd voor de afhandeling van bezwaarschriften blijft gemiddeld binnen de wettelijke termijnen.

3. Aanbevelingen: * De commissie is verheugd te constateren dat de pilot `informele aanpak´ bij de afhandeling van bezwaarschriften succesvol is. De doorlooptijden zijn aanzienlijk korter en het aantal ingetrokken bezwaarschriften is gestegen.

De commissie zal daar waar mogelijk haar bijdrage blijven leveren. De commissie heeft kennis genomen van de plannen om het toepassen van mediationvaardigheden ook in de primaire fase van besluitvorming toe te passen. Zij is hier zeer verheugd over en zal het proces nauwlettend volgen en is bereid daar waar mogelijk en nodig haar bijdrage te leveren.

* Het leveren van maatwerkoplossingen daar waar toepassing van regelgeving een adequate oplossing in de weg staat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk