Italiaanse bloemkoolschotel met kaas

Deze week Italiaanse bloemkoolschotel met kaas, het is eens wat anders met bloemkool. Nodig voor 4 personen:

1 flinke bloemkool
8 aardappelen
verse kruiden als rozemarijn, oregano, tijm en basilicum naar smaak/behoefte
1 bolletje buffelmozzarella
200 gram parmesan
200 gram geraspte kaas oud
250 gram mini tomaatjes
2 knoflook teentjes
2 blikjes tomatenblokjes
zwarte peper en zeezout naar smaak
olijfolie

De bloemkool en aardappelen in roosjes en blokjes van 2 cm snijden en blancheren en ongeveer half gegaard door elkaar husselen en opzij zetten.
De tijm, oregano en knoflook fijnhakken en met flinke scheut olijfolie mengen met de bloemkool en aardappelen inclusief de peper en zout.

Ovenschaal invetten en bloemkoolmengsel erin doen. mozzarella, parmesan en oude kaas geraspt of in blokjes over bloemkool/aardappelschotel doen.
Mini tomaatjes over schaal verdelen.

Twee blikjes tomatenblokjes eroverheen, goed verdelen en takjes rozemarijn insteken. 30 minuten in voorverwarmde oven op 180 graden en serveren met gegrilde varkensfilet…

Eet smakelijk!

En graag tips of tricks of eigen ideeen of recepten mailen naar kookgekker@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk