Is zelfbeheer een goede zaak?

Buurtcentrum De Boog zat op 17 mei vol met zo’n 50 zelfbeheerders, raadsleden en andere belangstellenden voor de werksessie ‘Ambitie met zelfbeheer’. Deze sessie maakt onderdeel uit van het onderzoek dat door Partners + Pröpper wordt uitgevoerd in opdracht van de rekenkamercommissie van de gemeente. Belangrijk is de vraag of zelfbeheer een goed idee is en of dit door de gemeente(raad) verder gestimuleerd moet worden.

In Galecop, Fokkesteeg, Batau Noord en Industriewijk is ten behoeve van het rekenkamer onderzoek een groenschouw uitgevoerd. Bij de schouw is bekeken of de groenvoorzieningen die met zelfbeheer worden onderhouden verschillen van het groen dat door de gemeente wordt bijgehouden. De gemeente vermeldt in haar berichtgeving overigens niet welke de uitkomsten van dat onderzoek zijn…

De aanwezigen werden in drie groepen verdeeld om met elkaar ervaringen en ideeën voor de toekomst uit te wisselen. Een van de conclusies was dat vrijwel alle aanwezige zelfbeheerders het erg zouden vinden als het zelfbeheer afgeschaft zou worden. Tot slot werd er een aanmoedigingsprijs uitgereikt voor de zelfbeheerder die op basis van de groenschouw het best verzorgde stukje groen had. Het definitieve rapport van de rekenkamercommissie over zelfbeheer wordt eind juni verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk