Inval NZa in St. Antonius wegens declaraties

De Nederlandse Zorg autoriteit (NZa) doet onderzoek naar het declaratiegedrag van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het ziekenhuis zegt overvallen te zijn door het onderzoek, maar verleent wel alle medewerking. “Als er onjuist of onterecht gedeclareerd is willen we dat graag weten”, laat het ziekenhuis in een verklaring weten.

Patiënten hebben vooralsnog geen last van de inval. Maar als zorgverleners verkeerd declareren, dan kan dit later mogelijk leiden tot een hogere zorgpremie. Zorgverzekeraars rekenen eventuele hogere zorgkosten namelijk vaak door aan de patiënt.

De NZa mag als toezichthouder onderzoek doen naar de administratie van zorgaanbieders en nagaan of de juiste tarieven en prestaties in rekening zijn gebracht bij verzekeraars. Als de toezichthouder het ziekenhuis betrapt op fouten mag het flinke boetes uitdelen.

Sinds de oprichting van de NZa in 2006 is pas twee keer eerder een onderzoek naar declaraties verricht. Dat gebeurde bij de VU in Amsterdam en bij de Ommelander Ziekenhuis Groep in Winschoten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk