Informatiemiddag nieuw wijkcentrum

Het huidige buurtcentrum De Spil gaat komend jaar sluiten. MOvactor organiseert in samenwerking met wijkplatforms een informatiemiddag over de plannen voor een nieuwe accommodatie aan de Ratelaar 35-42. Deze middag vindt zaterdag 15 september van 14.00 uur tot 17.00 uur plaats in buurtcentrum De Spil aan de Ratelaar 100. Tijdens de middag krijgt u informatie over de functies van het nieuwe wijkcentrum, maar kunt u ook uw wensen kenbaar maken.

In 2013 realiseert MOvactor het nieuwe wijkcentrum aan de Ratelaar 35-42. Het wordt een multifunctionele accommodatie. Een plek waar huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten gevestigd zijn, maar waar u ook activiteiten op het gebied van ontspanning en beweging kunt volgen. Daarbij wordt het een ruimte waar ontmoeting centraal staat. In het nieuwe pand kunt u straks betaalbaar koffie en thee drinken en een hapje eten bij lunchroom FAIR’s.

De huidige buurtcentra in Nieuwegein worden omgevormd – op de huidige of een andere locatie – tot multifunctionele accommodaties. In de nieuwe wijkcentra komen welzijn en zorg zoveel mogelijk samen onder één dak. Dat wil zeggen een plaats waar u uw huisarts of fysiotherapeut bezoekt, maar ook activiteiten op het gebied van beweging of ontspanning kunt doen en andere bewoners uit uw buurt of wijk ontmoet. Het nieuwe wijkcentrum Nieuwegein Zuid is er voor bewoners van de wijken Hoogzandveld, Zandveld, Lekboulevard, Vreeswijk en Fokkesteeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk