ik zeg niet meer ‘ons nieuwegein’

er komt een eind aan de krant ‘ons nieuwegein’. tot mijn spijt betekent dat ook, dat waar ik in de nieuwe krant doorga met de rubriek ‘woordenwisseling’, deze niet meer op de digitale stad nieuwegein (pen.nl) mag worden gepubliceerd. dat heeft te maken met dingen waar ik zelf slecht in ben, zoals zakelijke belangen. jammer, want pen.nl heeft een belangrijke positie waar het gaat om lokaal nieuws. ik parkeerde mijn teksten hier met veel plezier en ik zal pen.nl blijven volgen.
wilt u de teksten over nieuwegein digitaal blijven volgen, dan kan dat op http://woordenwisseling-met-nieuwegein.blogspot.nl/

de laatste bijdrage op de site van pen.nl derhalve:

ik zeg niet meer ‘ons nieuwegein’

het is gedaan, de laatste editie van ‘ons nieuwegein’ knispert in uw vingers. altijd een weemoedig moment als iets, wat vertrouwd werd, om wat voor reden dan ook verdwijnt. en tegelijk is verdwijnen het woord niet, want de krant gaat in een andere opzet en met een andere naam (nieuwegein dichtbij) door. hoe het eruit gaat zien, merken we volgende week. men belooft een nieuw fris uiterlijk. u begrijpt de blosjes op mijn wang, de ‘woordenwisseling’ mag blijven. ik neem dus slechts afscheid van de oude naam, met een knipoog naar de nieuwe.

ik zeg niet meer ‘ons nieuwegein’

ik zeg niet meer ‘ons nieuwegein’
ik had al eerder moeten weten
nieuwegein wordt niet bezeten,
niemand kan haar eig’naar zijn

nee, eerder lijkt het omgekeerd
de stad, zij is veeleer constante
mensen zijn voor haar passanten
dankzij wier werk zij floreert

de stad zal hier nog zijn, na mij
en toch, het mij op haar beroemen
’t risico haar ‘ons’ te noemen
blijft steeds akelig dichtbij

© ton de gruijter

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk