Katern

Honderden meldingen over vuurwerkoverlast in Nieuwegein

Het loopt storm bij het meldpunt vuurwerkoverlast.nl van GroenLinks. In ruim een week tijd zijn er alleen al in Nieuwegein 300 meldingen binnengekomen over vuurwerkoverlast. In heel Nederland zijn er meer dan 50.000 meldingen gedaan over overlast door vuurwerk.

Ruim een derde van de meldingen in Nieuwegein gaat over overlast door vuurwerkbommen, op de voet gevolgd door meldingen over het te vroeg afsteken van vuurwerk. 12% procent van de meldingen gaat over vuurwerkstress bij huisdieren en 6% procent over vuurwerkschade of een onveilige situatie voor voorbijgangers.

‘Vooral sinds vrijdag de vuurwerkverkoop startte, is het enorm druk op het meldpunt’, zegt GroenLinks-raadslid Erna Kotkamp. ‘We krijgen meldingen binnen van vuurwerkbommen die midden in de nacht afgaan of het soms minuten lang keihard knetteren van vuurwerk vlak bij mensen voor de deur.’

Het meldpunt vuurwerkoverlast.nl is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties, waaronder die in Nieuwegein. GroenLinks bepleit een ‘modernisering van de vuurwerktraditie’. De partij wil dat vuurwerk met Oud en Nieuw alleen professioneel wordt afgestoken om overlast en gewonden te voorkomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk