Hoger beroep Gerard T. begint vandaag

De Utrechtse serieverkrachter staat deze week opnieuw voor de rechter. Gerard T. hoort vandaag of morgen welke straf het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen hem eist. De rechtszaak begint maandagmorgen om 10.00 uur.

De Nieuwegeiner kreeg eerder van de rechtbank in Utrecht een celstraf van zestien jaar cel voor vier verkrachtingen 1995, 1996 en 2001. Het OM verdenkt hem van nog eens achttien zedenzaken, maar kon daarvoor onvoldoende bewijs vinden.

T. vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en stapte daarom naar het Gerechtshof. Tot nu toe beroept hij zich keer op keer z’n zwijgrecht. Die houding heeft waarschijnlijk invloed op de strafeis.

“Als T. wat voor elkaar wil krijgen bij het Hof in Arnhem, dan zal hij zich de komende dagen toch echt anders moeten opstellen. Doet hij dat niet, dan zal er ongetwijfeld opnieuw 16 jaar cel geëist worden. Dan verwacht ik ook dat het Hof, net zoals de rechters in Utrecht, er niet heel veel van af zal wijken als het op een straf uitkomt,” zo laat de RTV Utrecht verslaggever Mark van der Wel tegen onze redactie.

Het Arnhemse Hof heeft in september al laten weten dat de zaak deze week tot een afronding moet komen. Er is in principe geen ruimte meer voor nieuwe onderzoeksvragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk